De amandel-kokos taart van Caroline Brouwer.
Ingrediënten:
-
180 g amandelmeel
-
60 g geraspte kokos
-
¼ tl zout
-
250 g basterdsuiker
-
4 eieren
-
1 ½ tl vanille extract
-
¼ tl amandel extract (ik heb amarreto gebruikt bij gebrek aan amandel-extract)
-
200 g roomboter, gesmolten en afgekoeld
-
2 el amandelschaafsel
-
poedersuiker (optioneel)
Bereiden:
1.
Verwarm de oven voor op 180'C. Vet een springvorm van 24-26cm in.
2.
Doe het amandelmeel, de kokos, zout en suiker in een schaal en meng alles
met een garde.
3.
Doe in een andere kom de eieren, het vanille-extract en het
amandel-extract en meng alles goed. Meng dan de afgekoelde boter
erdoor, tot het goed is opgenomen. Doe het boter-eimengsel en het
amandel-kokosmengsel bij elkaar en meng, het is nogal een vochtig
beslag. Doe het beslag in de vorm en strooi het amandelschaafsel
erover.
4.
Bak de cake 40 minuten, of totdat de cake terugspringt als je er
voorzichtig op drukt. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen in de
vorm. Als de cake is afgekoeld, verwijder dan de vorm. Bestrooi
eventueel met een beetje poedersuiker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten