maandag 4 maart 2013

Amandel-Kokos taart

Een tijdje terug heb ik voor Rianne's verjaardag een nieuw recept uitgeprobeerd.
De amandel-kokos taart van Caroline Brouwer.




Ingrediënten:
- 180 g amandelmeel
- 60 g geraspte kokos
- ¼ tl zout
- 250 g basterdsuiker
- 4 eieren
- 1 ½ tl vanille extract
- ¼ tl amandel extract (ik heb amarreto gebruikt bij gebrek aan amandel-extract)
- 200 g roomboter, gesmolten en afgekoeld
- 2 el amandelschaafsel
- poedersuiker (optioneel)

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 180'C.  Vet een springvorm van 24-26cm in.
2. Doe het amandelmeel, de kokos, zout en suiker in een schaal en meng alles met een garde.
3. Doe in een andere kom de eieren, het vanille-extract en het amandel-extract en meng alles goed. Meng dan de afgekoelde boter erdoor, tot het goed is opgenomen. Doe het boter-eimengsel en het amandel-kokosmengsel bij elkaar en meng, het is nogal een vochtig beslag. Doe het beslag in de vorm en strooi het amandelschaafsel erover.
4. Bak de cake 40 minuten, of totdat de cake terugspringt als je er voorzichtig op drukt. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen in de vorm. Als de cake is afgekoeld, verwijder dan de vorm. Bestrooi eventueel met een beetje poedersuiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten