maandag 8 oktober 2012

Basis recept Cupcakes

Een makkelijk basis recept voor ongeveer 12 cupcakes.

110 gram glutenvrij meel (ik gebruik schär mix C)
100 gram suiker
65 gram boter (op kamer temperatuur)
2 eieren
2 theelepels bakpoeder
65 ml melk

Scheid de eieren en zet deze apart.
Klop de boter schuimig, voeg de helft van de suiker toe en mix in ongeveer 2 minuten tot een homogene massa.
Voeg de eigelen, meel, bakpoeder en melk toe en meng dit goed door elkaar.
Klop de eiwitten stijf terwijl je steeds een eetlepel van de resterende suiker toevoegt.
Schep de eiwitten voorzichtig door het meel mengsel.
Giet het beslag in de cupcake vormpjes. Het is handig om de vormpjes in een muffin bak blik te zetten zodat ze niet uitzakken of om stevige silicone vormpjes te gebruiken.

Variatie:
Je kunt eindeloos variëren met deze cupcakes, maar hieronder twee voorbeelden.

Chocolat-Chip Cupcakes.
Voeg, als het mengsel klaar is, verschillende soorten gehakte chocolade toe.
Goed doorroeren en over de vormpjes verdelen.

Bitterkoekjes amaretto cupcakes.
Breek bitterkoekjes in kleinere stukjes en giet er een klein beetje amaretto overheen.
Laat dit even staan terwijl je het beslag maakt, en voeg het op het eind toe.

3 opmerkingen: